Cairns,Magnetic Island och Townsville

Hej mina kara!!!!!

Jag har inte haft mojlighet att lagga upp nagra bilder darfor har jag inte skrivit nagot.Det ar roligare att se bilder
till eller hur?? Som sagt sa borjade vi var Australien resa i Cairns.Dar sov vi med 8st andra i samma rum,vi fick aven laga egen mat och tvatta sjalva(Vilket vi kommer fa gora under hela var Australien vistelse)


I Cairns finns det en helt otrolig strandpromenad med olika tranings staioner ,barn lekplatser och gratis grillar som alla far anvanda.Super mysigt eller hur??

Har finns aven en en pool som tro det eller ej ar 40000m2!!!! Som ar till for allmanheten, den ar helt gratis med utsikt over havet. Det gar namligen inte att bada i en storre del av havet utan skydds drakt for det finns dodliga maneter i vattnet.


Nar vi skulle promenera till varat hostel sag vi dessa pelikaner langs stranden.Det finns aven enorma fladdermoss som flyger overallt runt skymning.


En morgon nar vi tog en power walk langs strand promenaden sa sag vi helt plotsligt 2 st fenor sticka upp ur vattnet. Vi fragade 2 kvinnor som ocksa var ute och gick om det ikunde vara 2 hajar som brakade i vattnet. Dom bekraftade vara tankar men tydligen var det bara en haj som hade 3 fenor och som at sma grabbor som fanns vid vatten brynet. Dom heter bullhead shark och ar ofarliga.Men tydligen har den puttat till en del manniskor sa att dom har ramlat om dom har statt i vattnet ha ha ha ha.


Hela dagen efter sa regnade det och var daligt vader tydligen ar det wet season nu sa vi gick mest lite pa stan och strosa. Pa kvallen borjade vi prata med en kille som bor i varat rum som kommer fran Mexico han heter Sergio och reser ocksa runt i Australien och Nya Zeland i ett ar. Nar vi berattade att vi skulle till Mexico erbjod han oss att vi kunde bo i hans pappas hus gratis,han hade tydligen flera rum som stod tomma!!Coolt va?? Hoppas att vi kan gora det nar vi ar dar.


Nast kommande dag var det dags att aka ut till det stora barriar revet. Vi tog den "billigaste" turen vilket kostade 120 dollar per person ca:750 sek.
Da fick vi snorkla pa 2 olika platser och sa ingick en super god grillad lunch med allt du kan tanka dig, och pa eftermiddagen fick vi massa frukt. Sergio hade varit pa en som var lika dyr men som man bara hade fatt sallad till lunch sa vi hade ju en jatte tur att det var sa bra med dom vi akte med.

Miska snart redo att hoppa i. de blaa drakterna ni ser bakom oss ar for att inte bli stucken av maneter som man kunde hyra. men vi hade fatt hora av en i byn att vid revet fanns det inga maneter sa vi struntade i det.

Har har vi lilla Miska som precis ska hoppa i och snorkla i det enorma revet
.

man kan tro att det ar ett akvarium med fiskar men jag lovar det ar precis vid varan bat ute pa oppna havet.


Den har fisken var precis intill baten dom heter
Humphead wrasse och den var nastan tam. Miska kunde tillochmed klappa den

Har star vi pa baten med hela revet bakom och under oss
Pa kvallen drog vi ihop ett litet gang fran varat hostell som vi gick och grilla med vid stranden.
Som sagt dessa grillar star utomhus lite har och var langs stranden och dom ar helt gratis att anvanda. Dom rengors varje morgon. Grymt va?? Tycker att Sverige kan lara sig av detta.
Dagen efter sa tog vi greyhound bussen till Townsville och darifran tog vi baten till Magnetic island.Dar finns det massor av vandringsleder och vilda koalor. Vi kom fram ganska sent pa kvallen sa vi la oss tidigt for att ge oss ov och vandra nastkommande dag i stallet.


Har har vi precis borjat pa varan promenad fran Arcadia. Egentligen kan man ta en buss upp till The Forts och borja darifran det tar 45 minuter att ga. Fran Arcadia tar det 2 och en halv timme att ga, vi valde som sagt den vagen.

Miska och jag svettiga och danna efter snart 2 timmars vandring

Det var en helt otrolig utsikt over on.Har ser man Horseshoe bay

Sota Miska

Nar vi hade gatt klart hade vi inte sett en enda koala och det var pa denna led det var storst chans att se dom :-(.


Men pa eftermiddagen stack vi ivag till ett stalle dar vi visste med sakerhet att man kunde se vilda rock wallabes, och mycket riktigt sa fort vi kom sa sag vi detta.

Det var en gubbe som akte dit och matade dom varje dag vid samma tid. Sa dom kande igen hans bil nar han kom och skuttade dit da.

Han var snall nog och gav miglite fron sa jag ocksa fick mata.

Bebis i pungen ca 3 manader om jag minns ratt

Den har var bara nagra dagar.


Miska ville ocksa mata




Pa kvallen sa var det dags for toad race en valdigt intressant upplevelse


Det var samma gubbe som matade wallabesen varje dag som holl i toad racet. Kan du forsta vad han sager?? Ha ha ha

Spannande race va?

Dagen efter skulle vi egentligen aka till Airlie beach men alla hostels var fullbokade eftersom det tydligen ar skol lov nu sa vi fick stanna pa Magnetic ytterligare en dag. Da stack vi ner till stranden i horseshoe bay och fick se dessa krabater sitta i ett trad. Fagel livet ar helt otroligt har.
Denna skylt varnar for maneter

Darefter stack vi till Koala villige, en liten djurpark pa on dar man aven fick klappa och halla de sma djuren.


Det hela borjade med en oskyldig vatten skoldpadda

Sen fick jag pussa en svart kakadua

Sen skulle jag klia en vit kakadua i nacken. Tydligen kan man bara skilja vita kakaduors kon pa det sattet att hanar gillar bara gillar tjejer och honor bara gillar killar. Detta var alltsa en hane sa det var bara vi tjejer som fick klia honom. Nar killar gick in (vilket Miska fick prova) burrade dom forst upp sig sa dom blev stora och sedan klattrade han ner pa golvet och forsokte bita killen i fraga i fotterna. Miska fick ga ut medans han holl pa att klattra ner ha ha ha ha

Har ar Miska med en Skagga agam pa axeln och en Bob taled lizard pa handerna
Den har lilla krabaten kallas for
Echidnas

Sen var det dags for de lite farligare krabaterna
Jag ska da alltid vara varst!!

Tillslut var det dags att krama den har
slofocken

MYYYYYYYYYYYSSSSSS!!

Den har gullungen var bara 9 manader

Sen var det dags att mata vilda sma papegojor. Dom var helt galna!!!
Miska tyckte det var otroligt kul ha ha haha

Har har han totalt 11 st pa sig!!

Sanna har vagskyltar ser man inte sa ofta i Sverige

Sen var det dags att aka tillbaka till hotellet och ata middag och dar satt dom har kookaburrorna

Idag tog vi baten in till Townsville och i morgon ska vi vidare till Airlie beach. Vi stack ner till stranden har for att sola och pa vagen sag vi dessa

Och dom har otroliga traden som kallas for fredstrad

Vi har det jatte bra det ar bara fruktansvart dyrt har, sa vi for bo pa hostel och sova med andra samt leva pa nudlar och vita bonor. Tur att man kan se en del djur och natur gratis. Bara vara busspass ner till Sidney gick pa 750 dollar sammanlagt!!

Jag lagger upp delfin klippen fran Bali nu for jag har antligen fatt upp dom nu


Har badar jag med John

Har ar vi ute och fiskar med de Balinesiska grabbarna

Puss och kram vi har det jatte bra